Beste ondernemers van Veere,

De maatregelen voor het bestrijden van de corona pandemie raken iedereen, maar u als ondernemer misschien nog wel meer. U maakt zich vast zorgen over het voortbestaan van u bedrijf, over u personeel of uzelf. De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de gevolgen van de coronacrisis. Er zijn acht verschillende noodmaatregelen waar u, op de korte en langere termijn, eventueel gebruik van kunt maken. De gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen en Orionis Walcheren openen vanaf vrijdag 27 maart een ondernemersloket. Alle Walcherse ondernemers, met of zonder personeel, kunnen hier terecht met hun vragen en voor advies. Bijvoorbeeld over:

  • Uitstel van betaling van belastingen
  • Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud
  • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers
  • Hoe en bij welke instantie deze regelingen kunnen worden aangevraagd
  • Doorverwijzen naar andere instanties
  • Het opschalen van personeel voor ondernemers die nu extra medewerkers nodig hebben

Het loket is alleen telefonisch bereikbaar. Van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren (08.30 uur – 17.00 uur) op telefoonnummer (0118) 433 990.

Ook nemen de gemeenten Middelburg, Schouwen-Duiveland, Veere en Vlissingen maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers en verenigingen te verzachten.

Ondernemers zonder problemen kunnen hun belastingaanslag gewoon blijven betalen. Bedrijven met problemen krijgen meer tijd om hun verplichtingen na te komen. De gemeenten versturen voorlopig geen nieuwe belastingaanslagen. Het gaat om gemeentelijke belastingen 2020 die te maken hebben met bedrijfspanden, zoals onroerende zaakbelasting en rioolheffingen. Ondernemers mogen reeds ontvangen aanslagen drie maanden later betalen.

Zodra er een aanpassing komt op de maatregelen zullen we u informeren. Sterkte en blijf gezond!

Met vriendelijke groet,

Rob van der Zwaag
Burgemeester Gemeente Veere