Het aantal COVID-19 infecties in Nederland loopt op. Om de beschermingsgraad tegen het virus te verhogen, begint GGD Zeeland vanaf vrijdag 19 november met het prikken van boostervaccinaties: een extra prik om de bescherming tegen COVID-19 op peil te brengen.

Uitnodiging voor mensen van 80 jaar en ouder

Het RIVM verstuurt vanaf 18 november de eerste uitnodigingsbrieven voor de boostervaccinaties, te beginnen bij de leeftijdsgroep 80+. Mensen ouder dan 80 krijgen de boostervaccinatie als eerste aangeboden, omdat zij na de eerste vaccinatie(s) een minder hoge bescherming bereiken tegen corona. Wie de brief heeft gekregen, kan de Landelijke Vaccinatie Afsprakenlijn bellen 0800-70 70 om een afspraak te maken op een gewenste locatie en datum. Als de mensen van 80 jaar en ouder aan de beurt zijn geweest, volgt de leeftijdsgroep van 60 tot en met 79 jaar. 
 

Locaties dichtbij huis

Vanaf 19 november start de GGD met het zetten van de eerste boosterprikken in huidige locaties van de GGD. Vanaf 23 november gaan ze de locaties uitbreiden Zo kunt u terecht op een vaccinatielocatie in de buurt. In onderstaand schema ziet u de locaties op Walcheren. Bekijk alle locaties op de website van de GGD.

Plaats

Locatie

Adres

Openingstijden

Dagen

Vlissingen 

Naast de Lange Muur 

Alexander Gogelweg 57 

09.00 – 18.00 

Vrijdag en zaterdag 

Middelburg 

ZEP 

Podium 7 

09.00 – 18.00 

Woensdag en donderdag

Domburg 

Schuttershof 

Kanonweistraat 30 

09.00 – 18.00 

Maandag en dinsdag 

 

Zorgpersoneel

Ook zorgpersoneel met direct patiëntcontact krijgt een boostervaccinatie aangeboden. Door het sterk toenemende aantal besmettingen met het coronavirus, worden ook meer mensen opgenomen in het ziekenhuis. De druk op de zorg neemt daarmee nog verder toe. De boostervaccinatie moet voorkomen dat het personeel in de zorg ziek wordt door corona
 

Booster met een mRNA-vaccin

Iedereen die in aanmerking komt voor een boostervaccinatie, krijgt een mRNA-vaccin van Moderna of BioNTech/Pfizer. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid op de locaties en er is geen vrije keuze in.
 

Een eerste of tweede prik halen nog steeds mogelijk

Sinds augustus is de GGD van grootschalig vaccineren overgestapt op een andere strategie: het fijnmazig vaccineren. Daarbij worden inwoners dichtbij en zonder afspraak gevaccineerd en bieden ze laagdrempelig iedereen zijn eerste of tweede prik aan. En dat blijkt een succes: in totaal zijn er 10881 prikken gezet via mobiele locaties.

U kunt zich de komende weken daarom nog steeds voor uw eerste of tweede prik blijven melden bij een mobiele vaccinatielocatie. Op de website van GGD Zeeland zijn alle priklocaties en tijden te vinden. Vanaf volgende week is het ook mogelijk om u voor uw eerste of tweede prik te melden op één van de vaste vaccinatielocaties.
 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van GGD Zeeland. Hier kunt u ook een overzicht met de meest gestelde vragen en antwoorden vinden