Dit jaar heeft de Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE, 181 blauwe vlaggen aan Nederlandse stranden en jachthavens toegekend. De gemeente Veere heeft tijdens de Nederlandse uitreiking vijf vlaggen ontvangen. We hebben de Blauwe Vlag gekregen voor de badstranden van Domburg, Oostkapelle, Vrouwenpolder, Westkapelle en Zoutelande. Ook de jachthaven in Veere kreeg een Blauwe Vlag.

Blauwe Vlag

De Internationale jury kent de Blauwe Vlaggen toe aan de schoonste en duurzaamste stranden en jachthavens van Nederland. Hiervoor moeten de genomineerden aan een aantal verschillende voorwaarden voldoen zoals schoon (zwem)water, hoge veiligheidseisen en voldoende sanitaire voorzieningen. Veilige en schone stranden. De Blauwe Vlag is hét internationale herkenningssymbool voor veilig en schone stranden en jachthavens. Stichting keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit wil via de Blauwe Vlag-campagne het belang van een duurzaam en gezond milieu onder de aandacht brengen bij ondernemers, overheden, recreanten en toeristen. 

De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. Al meer dan 25 jaar ontvangt de gemeente Veere dit herkenningssymbool