Westkapelle heeft in 1223 stadsrechten gekregen en viert in 2023 het 800 jarig jubileum. Er worden dan ook een heel jaar activiteiten georganiseerd. De activiteiten zijn 13 mei gestart met een grote optocht. Burgemeester Schouwenaar heeft toen de sleutel van de stad aan graaf Floris IV terug gegeven.

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van Westkapelle 800(externe link).  

Sleuteloverdracht burgemeester Frederiek Schouwenaar en graaf Floris IV
Sleuteloverdracht burgemeester Frederiek Schouwenaar en graaf Floris IV

Herdenkingsmunt

Ter ere van het 800 jarig jubileum is er ook een herdenkingsmunt gemaakt.

Aan de ene kant prijkt het speciale jubileum logo van Westkapelle en aan de andere kant in reliëf de Sint Willibrorduskerk met kerktoren die later vuurtoren van Westkapelle is geworden. Dit is naar een aquarel van Hermanus Petrus Schouten (1747-1823, collectie Rijksmuseum)

Er zijn voor het jubileum maar 800 munten gemaakt. De munten zijn te koop in de winkel van het Polderhuis of te bestellen via info@polderhuiswestkapelle.nl voor €17,50 per stuk + bijkomende portokosten (€4,85).

Herdenkingsmunt Westkapelle met de Sint Willibrorduskerk met kerktoren
Herdenkingsmunt Westkapelle met de Sint Willibrorduskerk met kerktoren die later vuurtoren van Westkapelle is geworden. Foto: MBBM
Herkenningsmunt Westkapelle het speciale jubileum logo
Herdenkingsmunt Westkapelle met het speciale jubileum logo. Foto: MBBM

2e Pinksterdag in klederdracht bij Polderhuis

Het is al bijna een traditie geworden, 2e Pinksterdag is klederdrachten dag in Westkapelle. Steeds meer mensen vinden het belangrijk en hebben er plezier in om op bijzondere dagen de Zeeuwse streekdracht uit te dragen. Wilt u daarbij horen, doe dan ook uw goeie goed aan en kom op maandag 29 mei vanaf 13.00 uur naar het Polderhuis.

Het is een gezellig en attractief samenzijn, waarbij ook nog wat te beleven valt. Vraagt u zichzelf af of de langette of beuk wel altijd goed zit. Of uw ‘slekkepet’ wel past bij de rest van uw klederdracht? Kost het aantrekken van klederdracht u veel moeite? Kom dan gratis advies inwinnen bij het Polderhuis. Van 13 tot 15 uur geven Piet (de goudsmid), Koos, Mayke en Monique (ervaringsdeskundigen) tips en tricks zodat u er nog beter en mooier uit kunt zien.

Flyer Polderhuis Westkapelle
Flyer Polderhuis Westkapelle