De heer Han Polman, commissaris van de Koning in Zeeland, bracht op maandag 4 september 2023 een officieel bezoek aan de gemeente Veere. Hij werd vergezeld door mevrouw Wilmy Nevels, kabinetschef.

Programma

Het programma begon met een warm welkom in het gemeentehuis, gevolgd door gesprekken met het college van B&W en met (een delegatie) van de gemeenteraad. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere de verkeersproblemen in Grijpskerke en de lokale democratie. Vervolgens bezocht de commissaris van de Koning Grijpskerke, waar hij samen met de vertegenwoordigers van de Dorpsraad sprak over de verkeerssituatie. Het programma werd afgesloten met een bezoek aan het Polderhuis in Westkapelle. Daar ging de heer Polman in gesprek ging met de vertegenwoordigers van de organisaties die betrokken zijn bij de viering van 800 jaar Westkapelle en 800 jaar Domburg.

Burgemeester Schouwenaar

“Samenwerking is voor de gemeente Veere van groot belang. We kunnen niet zonder elkaar. We zijn onderdeel van de provincie. Daar hoort goede verbinding bij. We zijn dankbaar dat de commissaris van de Koning en zijn kabinetschef die verbinding net zo waardevol vinden. En daar bouwen we aan”, aldus burgemeester Frederiek Schouwenaar.

Commissaris van de Koning

Commissaris van de Koning Han Polman: “Ik bezoek de Zeeuwse gemeenten regelmatig, en het is altijd weer mooi om te zien hoe Zeeuwen zich samen sterk maken voor hun straat, dorp of gemeente. In de gemeente Veere was dat niet anders. Ik zag het in het gemeentehuis bij de ambtenaren en bestuurders, bij de inwoners van Grijpskerke die de verkeersdrukte steeds lastiger vinden worden maar tegelijk wél blijven meedenken over oplossingen, en bij al die mensen die betrokken zijn bij de viering van 800 jaar Domburg en Westkapelle. Die inzet en betrokkenheid te horen en te voelen, is iedere keer weer enorm inspirerend!”

Bezoek Commissaris van de Koning