Gapinge; het pittoreske platteland

Lees voor
Home > Bestuur > Kernen gemeente Veere > Gapinge; het pittoreske platteland

Gapinge; het pittoreske platteland

Gapinge

Het pittoreske Gapinge is te herkennen aan de boerenhuizen met groen-witte luiken en de zwart-witte schuurdeuren. Het dorp is de kleinste kern van de gemeente Veere en ligt midden op het Walcherse platteland. Geïsoleerd is het niet. Veere is dichtbij. En ook in Gapinge zelf wonen betrokken inwoners met een groot saamhorigheidsgevoel. De kerk heeft een prominente plaats in het dorp.

Zeeuwse tradities

Gapinge is dé plek om de Zeeuwse traditie te beleven. Elk jaar organiseren de dorpelingen het ringrijden, een folkloristische Zeeuwse volkssport en een waar spektakel in Gapinge! Vanaf een paard proberen de deelnemers een lans door een ijzeren ring te steken. De top van het ringrijden komt uit Gapinge.

Wist u dat Gapinge

  • jaarlijks de Gapingse dag organiseert;
  • twee vliedbergen heeft, net buiten het dorp, die beschermde monumenten zijn;
  • een hervormde kerk heeft die onder andere voor cd-opnames wordt gebruikt;
  • in 2016 800 jaar bestond.

Dorpsraad Gapinge

Gapinge heeft een Dorpsraad. Deze Dorpsraad Gapinge:

  • behartigt de belangen van de inwoners;
  • signaleert behoeften en wensen van de inwoners;
  • geeft (on)gevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouders.

Kunst in Gapinge

De gemeente is op zoek naar professionele kunstenaars die belangstelling hebben voor het maken van een kunstwerk voor Gapinge. Het kunstwerk moet passen bij het DNA van deze kern. Een klein, dapper en stoer dorp dat alles overwint.

Procedure

Uit de aanmeldingen worden maximaal drie kunstenaars geselecteerd voor het maken van een schetsontwerp. Per schetsontwerp is een vergoeding van maximaal € 1.000 exclusief BTW beschikbaar.

Belangstelling

Heeft u belangstelling in deze opdracht, mail dan vóór 2 februari 2019 uw aanmelding naar Sylvia Crielaard via sf.crielaard@veere.nl of per post naar Gemeente Veere t.a.v. Sylvia Crielaard, Postbus 1000 4357 ZV Domburg. U krijgt een bevestiging van ontvangst.

Aanmelden

Zorg dat uw aanmelding is voorzien van een naam en adres. Na de selectie worden uw gegevens retour gestuurd. Voeg hier recente foto- en tekstdocumentatie van referentieobjecten aan toe. Gegevens op dia’s, cd-rom, videomateriaal of ordners en catalogi, worden niet behandeld.  

Vragen

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met contactpersoon Kunstadvies Commissie, Sylvia Crielaard via 0118 555 278 of mail sf.crielaard@veere.nl.

Informatie Gapinge

Lees meer over Gapinge op de website van de VVV.

Vacatures

Volg gemeente Veere

  

Contactgegevens

Gemeente Veere
Postbus 1000
4357 ZV Domburg
Telefoon (0118) 555 444
Fax (0118) 555 433
E-mail gemeente@veere.nl

 06 2358 4577

Bezoekadres:
Traverse 1
4357 ET Domburg

Apps