Uitbreiding begraafplaats Domburg

De begraafplaats van Domburg wordt uitgebreid. Begin 2016 is door de gemeenteraad besloten tot deze uitbreiding, omdat er op dat moment nog maar ruimte was om 6 jaar te begraven.

In maart 2018 heeft de gemeente een halve hectare grond gekocht. Deze grond sluit direct aan op de bestaande begraafplaats van Domburg. Door de aankoop en inrichting kan er weer 45 jaar worden begraven.

Wat gaan we doen?

Voor de begraafplaats is een ontwerp (637.895 KB) gemaakt. 

De uitbreiding wordt toegankelijk gemaakt via de oude begraafplaats en via het nieuwe park Land van Vlietduinen. De begraafplaats wordt van het park gescheiden door een watergang en een groen singel. In de singel komen inheemse struiken en bomen. Op de begraafplaats komen losse bomen te staan. We planten bomen aan van een duurzame soort die op termijn kunnen uitgroeien tot monumentale bomen. Tussen de grafvelden planten we hagen. De hagen zullen bestaand uit taxus.

Planning

De nieuwe begraafplaats is afgelopen zomer met 80 centimeter opgehoogd. Hierdoor kan er in twee lagen worden begraven. Verder is er drainage aangebracht.
Op de bestaande begraafplaats kan nog enkele jaren begraven worden. Daarna kan de uitbreiding in gebruik genomen worden. 

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met Eelco van der Ven via telefoonnummer (0118) 555 287 of e-mailadres em.van.der.ven@veere.nl.