Geniet je ook zo van een mooi schoon strand? Kom dan helpen met een beach cleanup op het strand van Oranjezon op 17 november!

Groen strand 

Sinds 2021 is het strand van Oranjezon officieel een Groen Strand. Dit betekent dat het een strand is waar oog is voor de natuur, naast dat het een heerlijk strand is voor badgasten. Het strand wordt jaarlijks bezocht door vele vogels die in de vloedlijn hun eten komen zoeken. Om ze een handje te helpen houden we het strand samen schoon.

Afval opruimen

We ruimen het menselijk afval op en laten het natuurlijk aanspoelsel liggen. Dit aanspoelsel zit vol leven en is nodig om het strand gezond te houden. Meld je aan via de website van het Groene Strand en kies de datum wanneer jij wilt komen helpen! Kijk op de website van het Groene Strand of stuur een mail naar walcherenschoon@hetzeeuwselandschap.nl

Verzamellocatie 

Voor de schoonmaakactie spreken we af bij strandpaviljoen het Zeecafé. Het paviljoen bevindt zich op het strand en is ongeveer 20 minuten lopen vanaf de parkeerplaats aan het einde van de Duinweg, Oostkapelle.

Locatie
Verzamellocatie beach cleanup

Praktische informatie

We zijn ongeveer 3 uur aan het schoonmaken van 9.00 tot 12.00 uur.

Voor schoonmaakmaterialen wordt gezorgd, maar zorg zelf voor:

  • Goede schoenen
  • Water
  • Eventueel wind en regenkleding
  • Iets te eten
  • Zonnebrand

Hou de dag van tevoren het weer en uw mail goed in de gaten. Het kan zijn dat bij extreem weer de opruimactie wordt uitgesteld.

Voor vragen kunt u contact opnemen met walcherenschoon@hetzeeuwselandschap.nl.

Samen, Schoon, Strand!

Het Groene Strand Oranjezon is gerealiseerd in samenwerking met:

Aloha Beach, Camping Oranjezon, Stichting Doe mee Verlos de Zee, Terra Maris, Aquarius, Zeecafé, Stichting Het Zeeuwse Landschap, Rotary Walcheren, DMP, Vogelwerkgroep Walcheren, Stichting Duinbehoud, Stichting ANEMOON, Strandwacht Veere, Stichting Strandexploitatie Veere, IVN en gemeente Veere.