Maandag 21 november presenteerden meneer en mevrouw De Meester en meneer Stoutjesdijk de proefdruk van het boek ‘De Luchtoorlog boven Walcheren, deel 6A’ aan burgemeester van der Zwaag. De gemeente Veere schreef het Ten geleide voor het boek.

Luchtoorlog boven Walcheren

De Luchtoorlog boven Walcheren, deel 6A, gaat terug naar de jaren 1939-1940: voor ons land het begin van de Tweede Wereldoorlog. Veel aandacht is er voor de rol van het Franse leger en hun strijd tegen de oprukkende Duitse troepen op Walcheren. Ook het bombardement op Middelburg in mei 1940 wordt uitgelicht, dat levert een verhaal op dat afwijkt van het bestaande beeld. De vele bombardementen in de periode mei tot en met december 1940 worden door de schrijvers voorzien van kritische kanttekeningen. Dit zijn slechts enkele van de onderwerpen die aan bod komen.

Luchtoorlog boven Zeeland

De auteurs, de heren De Meester en Stoutjesdijk, beschrijven de luchtoorlog boven Zeeland tot in detail middels foto’s, documenten, sterkte overzichten, schetsen, tekeningen en nabeschouwingen. In een serie boeken, die uiteindelijk de hele provincie Zeeland zal omvatten, is nu deel 6A, Walcheren, gereed. Het deel over Walcheren zal in minimaal drie tot vier banden worden uitgebracht. Dit betekent dat de delen 6B, 6C, en wellicht zelfs 6D nog zullen volgen. Eerder verschenen al delen over Noord-Beveland (deel 1), Schouwen-Duiveland (deel 2), Zeeuws-Vlaanderen (deel 3), Zuid-Beveland (deel 4), Tholen en Sint Philipsland (deel 5).

Vervolg

Op donderdag 30 maart 2023 zal deel 6A worden gepresenteerd. De auteurs hopen dan het boek te kunnen overhandigen aan de nieuwe burgemeester van de gemeente Veere. Vanaf dat moment is het boek verkrijgbaar via de website van WW2Research en alle Zeeuwse en gespecialiseerde boekhandels.

burgemeester ontvangt boek