De gemeente Veere is bezig met diverse afvalproeven in verschillende dorpen om de hoeveelheid restafval naar beneden te krijgen. Sinds 1 januari 2019 kunt u daarom ook groente-, fruit- en tuinafval (gft) op de Joossesweg apart wegbrengen. Dit kan in de nieuwe, speciaal daarvoor bestemde gft-containers. Ook kunt u sinds 1 januari maximaal vier keer per week uw restafval aanbieden in de containers voor restafval.

In 2017 gooide iedere inwoner van (of vakantieganger in) gemeente Veere nog 214 kg restafval weg. Dat moet in 2020 nog maar 100 kg zijn. In Veere is 55% van het afval geschikt om opnieuw te gebruiken. In 2020 moet dat 75% zijn. Met de nieuwe containers kunt u ook het gft apart houden, zodat er minder restafval overblijft. Van uw gft maken we compost en biogas, dat is beter voor het milieu. U kon al glas apart wegbrengen, net als plastic verpakkingen en drinkpakken. Als we ook deze soorten afval goed scheiden, blijft er nóg minder restafval over. De proef duurt tot 30 juni 2019.

Vier containers voor gft

Op 4 verschillende plekken op de Joossesweg heeft de gemeente containers voor het gft geplaatst. U kunt hier uw groente-, fruit- en tuinafval, keukenafval, vlees- en visresten in kwijt (inclusief graten, schelpen en botjes). De container kunt u openen met het toegangspasje dat u al gebruikt voor de andere containers. Hier zit geen limiet op. U herkent de gft-containers aan de groene sticker:

Afvalproef Joossesweg Westkapelle

Extra container voor plastic verpakkingen en drinkpakken (pd-afval)

Op de Joossesweg ter hoogte van huisnummer 154 maakt de gemeente een container voor restafval geschikt voor het weggooien van pd-afval. Zo wordt het voor u nog makkelijker om uw afval te scheiden en houdt u minder restafval over. 

Maximaal 4 keer per week naar de restafvalcontainer

In 2017 gooide iedere inwoner van (of vakantieganger in) de gemeente Veere nog 214 kg restafval weg. Dat moet in 2020 nog maar 100 kg zijn. Nu bestaat een groot deel van het restafval nog uit gft-afval en pd-afval. Bij een betere scheiding van uw gft-afval houdt u minder restafval over. Wij denken daarom dat u tijdens de afvalproef genoeg heeft aan het maximaal 4 keer per week aanbieden van uw restafval. Dit betekent dat u met uw toegangspas de restafvalcontainer nog maximaal 4 keer per week kan openen. De week start op zondag en loopt tot en met zaterdag.