Op donderdag 26 september neemt raadslid, Maaike Walraven-Janssen afscheid nemen als lid van de gemeenteraad van Veere. Ineke Rijken is voorgedragen als haar opvolger door GroenLinks.

Maaike Walraven was van 2006 tot 2010 commissielid namens de fractie PvdA/ GroenLinks van de raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling. Op 3 maart 2010 is zij gekozen tot lid van de gemeenteraad en heeft vanaf maart 2010 tot heden namens haar partij GroenLinks deel uitgemaakt van de fractie van PvdA/GroenLinks in de raad van Veere.

Als raadslid was zij onder andere vanuit Veere voorzitter van de Commissie Regionale Zaken Walcheren en is ze voorzitter van de Werkgeverscommissie.

Op 18 maart 2019 is Maaike Walraven verkozen tot lid van Provinciale Staten. Op grond van interne regels binnen haar partij, ziet mevrouw Walraven zich genoodzaakt haar raadslidmaatschap te beëindigen.

Tijdens de raadsvergadering van 26 september nemen we afscheid van haar om 19.30 uur. Aansluitend wordt de vergadering geschorst, waarna iedereen de gelegenheid krijgt om persoonlijk afscheid te nemen.