Voorlezen is enorm belangrijk. Het prikkelt de fantasie en vergroot de kennis van taal. Voorlezen is gezellig en het versterkt de band tussen ouders en kind. Nu de Bibliotheken weer open zijn, kunnen baby’s, peuters, kleuters en hun (groot)ouders weer genieten van mooie verhalen in ZB| Bibliotheek Vlissingen.

Boekstart BabyBieb

Ook baby’s houden van boeken! Voorlezen aan baby’s is eigenlijk spelen met je baby met behulp van een boekje. Een gezellig momentje samen. Iedere eerste woensdag van de maand (vanaf 7 juli) zijn kinderen tot twee jaar met hun (groot)ouder(s) van harte welkom om samen mee te doen aan een voorleesactiviteit.

Verhalenkoffer en Peutertje Luister

Voorlezen aan peuters en kleuters is van groot belang voor de taalontwikkeling. De woordenschat wordt uitgebreid en het geeft hen meer grip op de wereld om hen heen. Iedere laatste woensdag van de maand (vanaf 30 juni) gaan de ZB weer voorlezen.

Voor de kinderen van 2 tot 4 jaar leest ZB 'Peutertje Luister' voor, kinderen van 4 tot 8 jaar zijn van harte welkom bij de Verhalenkoffer.

Aanmelden

Aanmelden kan via activiteitvlissingen@dezb.nl. Geef aan voor welke activiteit u zich aanmeldt, wat uw naam is en met hoeveel personen u komt. U kunt zich aanmelden voor de volgende dagen:

  • 30 juni Peutertje luister: 10.15 tot 10.45 uur
  • 30 juni Verhalenkoffer: 15.30 tot 16.00 uur
  • 7 juli Boekstart BabyBieb: 10.15 tot 10.45 uur

Nieuwsgierig naar wat er voorgelezen wordt? Houd dan de facebookpagina van de Zeeuwse Bibliotheek in de gaten .