In 2024 gaan er in Nederland meer reisdocumenten verlopen dan afgelopen jaren. Misschien wel uw reisdocument. Om de aanvragen allemaal goed en tijdig te verwerken nodigen we u nu al uit om een afspraak te maken voor een nieuw reisdocument. Ook al verloopt uw reisdocument misschien pas over enkele maanden.

Online aanvraag reisdocument/afspraak maken

U vraagt online een reisdocument aan en maakt een afspraak bij de Centrale Publieksbalie via de pagina Paspoort en ID-kaart. Hier heeft u uw DigiD voor nodig.

Tijdens deze afspraak neemt u mee:

  • Alle reisdocumenten die u nog heeft, ook als deze niet meer geldig zijn;
  • Een pasfoto die niet ouder is dan 6 maanden. Kijk op de pagina Pasfoto voor de eisen waaraan een pasfoto voor een reisdocument moet voldoen.

Iedereen die een reisdocument aanvraagt en ophaalt, moet persoonlijk aanwezig zijn (ook jonge kinderen) tijdens de afspraken. Als het reisdocument bij het online aanvragen nog niet betaald is, kunt u dit ter plekke bij de afspraak doen.

Jonger dan 18 jaar? Toestemmingsverklaring nodig!

Een toestemmingsverklaring is nodig bij een aanvraag van een identiteitskaart voor kinderen tot 12 jaar en een paspoort tot 18 jaar. U kunt dit regelen met uw DigiD. Informatie over het toestemmingsvereiste vindt u op de pagina Paspoort en ID-kaart.

Vragen?

Als u liever telefonisch een afspraak maakt of vragen heeft, kunt u contact opnemen met onze Centrale Publieksbalie via CPB@veere.nl of 0118 555 444.