Veel medewerkers van de gemeente Veere werken thuis. Dit heeft te maken met de landelijke regels door Corona. Het kan zijn dat het nu iets langer duurt voordat u reactie krijgt. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Door het coronavirus hebben we ook andere maatregelen genomen. Dit heeft invloed op onze dienstverlening. Bijvoorbeeld bij huwelijken en begrafenissen. U leest hieronder meer. 

Aangepaste openingstijden gemeentehuis

De Centrale Publieksbalie is alleen geopend op afspraak. En alleen voor dringende zaken. Wilt u een afspraak maken? Dit doet u gemakkelijk via onze website of telefonisch via (0118) 555 444. Ook kunt u veel online regelen.

Wmo en Jeugd

De consulenten gaan niet altijd op huisbezoek. Dit verschilt per situatie. Is een huisbezoek niet mogelijk? Dan wordt het gesprek voor de aanvraag per telefoon gedaan.

Het telefoonnummer van de Veerse toegang Wmo en Jeugd is (0118) 555 444. U kunt ook het contactformulier invullen. Het duurt dan iets langer voordat u reactie krijgt.

Connexxion

Het openbaar vervoer mag weer gebruikt worden. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Reist u met de bus? Stap dan via de achterdeur in.

Wijzigingen in de dienstregeling

Door corona wordt er minder gebruikgemaakt van het openbaar vervoer. Daarom is door de Provincie Zeeland en Connexxion gezocht naar kostenbesparingen. Vanaf 21 februari zijn er wijzigingen in de dienstregeling voor het openbaar busvervoer in de gemeente Veere. De wijzigingen kunt u bekijken via de website van Connexxion

Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met Provincie Zeeland of Connexxion

Hoe zit het met begrafenissen

Van alle deelnemers aan de plechtigheid vragen we minimaal 1,5 meter afstand te nemen van elkaar.   

Hoe zit het met huwelijken?

Er zijn aangepaste regels bij huwelijken:

  • In het Stadhuis van Veere mogen maximaal 27 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en de getuigen.
  • De aanwezigen houden 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Bestaan de aanwezigen uit één huishouden? Dan mogen zij naast elkaar zitten.
  • Heeft u klachten? Blijf dan thuis.
  • Volg alle hygiëne-maatregelen op.
  • U mag trouwen op externe locaties als een externe partij ervoor zorgt dat iedereen zich houdt aan de corona-maatregelen. Deze partij is hier verantwoordelijk voor. Met een externe partij bedoelen wij bijvoorbeeld een horecaonderneming, een cateraar of beheerder. Is er geen protocol? Zorg dan voor een voorstel of een plan die wij kunnen beoordelen en goedkeuren. Het kan zo zijn dat we de locatie controleren.
  • Onze eigen trouwambtenaar is betrokken bij het proces.

Meer informatie over de regels bij huwelijken leest u op de website van de Rijksoverheid.

Wat doen we met vergaderingen?

In de vergaderkalender vindt u informatie over de agenda’s van de gemeenteraad en de commissies RO en MO.

Wordt het afval opgehaald?

Ja. Het afval wordt volgens de normale planning en route opgehaald. Op de website van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) vindt u de laatste informatie.

Is de milieustraat geopend?

Ja. De milieustraat is geopend tijdens de normale openingstijden.

Drukte

Het is vaak druk bij de milieustraten. Auto’s kunnen daarom gedoseerd worden toegelaten. Verkeersregelaars ondersteunen hierbij. Er wordt dan een beperkt aantal auto’s of mensen tegelijkertijd toegelaten. Zo kan iedereen genoeg afstand van elkaar blijven houden. Er kunnen hierdoor wachtrijen auto’s buiten te poort ontstaan. We vragen hiervoor uw begrip.

Verder gelden er nog andere richtlijnen op de milieustraat. U leest ze hieronder:

  • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar en de beheerders.
  • Laat kinderen thuis of in de auto als u naar de milieustraat komt.
  • Sorteer uw afval alvast thuis. Zo kunt u sneller lossen in één van de containers.

Kringloopwinkel

De kringloopwinkel is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 10.30 uur en 16.00 uur. Op de eerste zaterdag van de maand is de winkel ook open tussen 10.30 uur en 16.00 uur.

Inzet Buitengewone Opsporingsambtenaren

Er zijn verschillende corona-maatregelen. De Buitengewone Opsporingsambtenaren houden toezicht dat iedereen zich aan de maatregelen houdt. We merken dat de maatregelen tot nu toe goed opgevolgd worden!

Hoe zit het met openbare toiletten?

De openbare toiletten zijn elke dag geopend tussen 09.00 uur en 21.00 uur. U mag deze gratis gebruiken. Houd u wel aan de regels en houd de openbare toiletten netjes. Wij zorgen elke dag voor de schoonmaak.

Op de pagina Openbare toiletten ziet u welke toiletten nu open zijn.

Sportaccommodaties huren

U kunt een zaal huren. Kijk voor meer informatie en de actuele maatregelen op de de pagina sportaccommodaties huren

Kan ik de tentoonstelling in het gemeentehuis bezoeken?

De tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis is in verband met het coronavirus alleen op afspraak te bezichtigen. U kunt eenvoudig een afspraak maken via telefoonnummer (0118) 555 444.

Pasfoto-automaat

Pasfoto's kunt u zelf maken op het gemeentehuis (uitgezonderd kinderen jonger dan 8 jaar en personen met een beperking). Er staat een pasfoto-automaat. Deze bedient u zelf. Pasfoto's kosten € 7,50. Dit kunt u contant betalen en er is ook een pasfoto-automaat geschikt voor contactloos betalen. U kunt natuurlijk ook naar de vakfotograaf.

Let op!

In verband met de coronamaatregelen kunnen de medewerkers van de Publieksbalie u niet helpen bij de pasfoto-automaat.