Veel medewerkers van de gemeente Veere werken thuis. Dit heeft te maken met de landelijke regels door Corona. Het kan zijn dat het nu iets langer duurt voordat u reactie krijgt. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Door het coronavirus hebben we ook andere maatregelen genomen. Dit heeft invloed op onze dienstverlening. Bijvoorbeeld bij huwelijken en begrafenissen. U leest hieronder meer. 

Aangepaste openingstijden gemeentehuis

De Centrale Publieksbalie is alleen geopend op afspraak. En alleen voor dringende zaken. Wilt u een afspraak maken? Dit doet u gemakkelijk via onze website of telefonisch via (0118) 555 444. Ook kunt u veel online regelen.

Neem bij uw afspraak alstublieft een mondkapje mee. Het dragen van een mondkapje is namelijk verplicht.

Mondkapjes verplicht

Heeft u een afspraak in het gemeentehuis? Vergeet uw mondkapje dan niet. In het gemeentehuis is het namelijk verplicht een mondkapje te dragen in de publieke ruimtes.

Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes

Wmo en Jeugd

De consulenten gaan niet altijd op huisbezoek. Dit verschilt per situatie. Is een huisbezoek niet mogelijk? Dan wordt het gesprek voor de aanvraag per telefoon gedaan.

Het telefoonnummer van de Veerse toegang Wmo en Jeugd is (0118) 555 444. U kunt ook het contactformulier invullen. Het duurt dan iets langer voordat u reactie krijgt.

Connexxion

Het openbaar vervoer mag weer gebruikt worden. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Reist u met de bus? Stap dan via de achterdeur in.

Per 21 februari 2021 wijzigingen in de dienstregeling

Door corona wordt er minder gebruikgemaakt van het openbaar vervoer. Daarom is door de Provincie Zeeland en Connexxion gezocht naar kostenbesparingen. Vanaf 21 februari tot en met 1 juli 2021 zijn er wijzigingen in de dienstregeling voor het openbaar busvervoer in de gemeente Veere. De wijzigingen kunt u bekijken via de website van Connexxion

Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met Provincie Zeeland of Connexxion

Postronde

Wij doen op dit moment één postronde per werkdag. Het kan dus zijn dat u uw aangevraagde uittreksels of andere documenten niet de volgende dag al in huis heeft.

Hoe zit het met begrafenissen

Eri zijn maximaal 100 personen toegestaan op de begraafplaats. Dat is inclusief het personeel van de begrafenisondernemer. Van alle deelnemers aan de plechtigheid vragen we minimaal 1,5 meter afstand te nemen van elkaar.   

Hoe zit het met huwelijken?

Vanaf 18 november hebben we aangepaste (spel)regels bij huwelijken:

 • Bij een huwelijksvoltrekking geldt een maximaal aantal personen van 30. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel en geldt voor zowel binnen als buiten.
 • Buiten is het niet toegestaan om bij elkaar te zijn in groepen van meer dan 2 personen of 1 huishouden.
 • Gemeentehuis Domburg: maximaal 22 aanwezigen inclusief bruidspaar en getuigen bij een huwelijk tegen betaling (Blijft hetzelfde in verband met grootte raadszaal.);
 • Bij een gratis huwelijk of partnerschap mogen er maximaal 10 personen mee de zaal in;
 • Stadhuis Veere: maximaal 27 aanwezigen inclusief bruidspaar en getuigen.;
 • De aanwezigen houden 1,5 meter afstand;
 • Wanneer de aanwezigen uit één huishouden bestaan, mogen zij naast elkaar zitten;
 • Bij klachten geldt voor alle aanwezigen dat zij thuis blijven;
 • Alle hygiënemaatregelen ter bestrijding van het coronavirus worden in acht genomen;
 • Externe locaties mag zolang er een externe partij de verantwoordelijkheid draagt voor de uitvoering van de maatregelen zoals de 1,5 meter afstand (denk aan een horecaonderneming, cateraar, beheerder). Indien geen protocol aanwezig is, krijgen wij een plan ter goedkeuring voorgelegd. Indien nodig controleert een vertegenwoordiger van de gemeente de locatie;
 • Onze eigen trouwambtenaar betrekken we in het proces.

Meer informatie over de regels bij huwelijken leest u op de website van de Rijksoverheid.

Wat doen we met vergaderingen?

In de vergaderkalender vindt u informatie over de agenda’s van de gemeenteraad en de commissies RO en MO.

Wordt het afval opgehaald?

Ja. Het afval wordt volgens de normale planning en route opgehaald. Op de website van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) vindt u de laatste informatie.

Legen afvalcontainers Hemelvaartsdag

In plaats van donderdag 13 mei 2021 wordt het gft-afval in Westkapelle en Zoutelande (routes 8 en 9) opgehaald op vrijdag 14 mei 2021.

Let op!

Op inhaaldagen kunnen de afvalcontainers op een ander (vroeger) tijdstip geleegd worden dan normaal.

Is de milieustraat geopend?

Ja. De milieustraat is geopend tijdens de normale openingstijden.

Drukte

Het is vaak druk bij de milieustraten. Auto’s kunnen daarom gedoseerd worden toegelaten. Verkeersregelaars ondersteunen hierbij. Er wordt dan een beperkt aantal auto’s of mensen tegelijkertijd toegelaten. Zo kan iedereen genoeg afstand van elkaar blijven houden. Er kunnen hierdoor wachtrijen auto’s buiten te poort ontstaan. We vragen hiervoor uw begrip.

Verder gelden er nog andere richtlijnen op de milieustraat. U leest ze hieronder:

 • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar en de beheerders.
 • Laat kinderen thuis of in de auto als u naar de milieustraat komt.
 • Sorteer uw afval alvast thuis. Zo kunt u sneller lossen in één van de containers.

Kringloopwinkel

De kringloopwinkel is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 10:30 uur en 16:00 uur. 

Inzet Buitengewone Opsporingsambtenaren

Om de effecten van het coronavirus tegen te gaan zijn er verschillende maatregelen genomen. Het is de taak van de Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Veere om toezicht te houden op de handhaving van deze maatregelen. We merken dat iedereen ze tot nu toe goed opvolgt!

Bibliotheek en bibliobussen

De BiblioServicebus en de ColumBus rijden vanaf 15 december niet. Voor de klanten van de bibliobussen wordt een bezorgdienst gestart.

In verband met de lockdown worden op dit moment de gereserveerde boeken thuis bezorgd door ZB| Planbureau en Zeeuwse Bibliotheek van Zeeland in de gemeente Veere. Deze service wordt verlengd tot de duur van de lockdown .

Kijk voor alle actuele informatie op de website van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Hulp bij reserveringen

Lukt het niet om zelf via de computer thuis te reserveren, dan kan er telefonisch contact opgenomen worden via hulplijn van de ZB. Ook zit er weer een team klaar voor de digitale vragen. Telefoonnummer (0118) 65 40 00.  

Online bibliotheek

Uiteraard het ook mogelijk om e-books en luisterboeken te lenen via de online Bibliotheek.

 

 

Hoe zit het met openbare toiletten?

Na het hoogseizoen worden normaal gesproken de openbare toiletten in onze gemeente gesloten. Vanaf 1 januari 2021 zijn de openbare toiletten elke dag geopend tussen 09.00 uur en 21.00 uur. Dit omdat de horeca helaas haar deuren heeft moeten sluiten. Houd u aan de regels, en houd de openbare toiletten netjes! Wij zorgen dagelijks voor de schoonmaak.

Op de pagina Openbare toiletten staat een overzicht met alle toiletten die nu open zijn. 

Sportaccommodaties huren

Vanwege de landelijke coronamaatregelen zijn alle zalen gesloten. Het is op dit moment niet mogelijk een zaal te huren.

Kan ik de tentoonstelling in het gemeentehuis bezoeken?

De tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis is in verband met het coronavirus alleen op afspraak te bezichtigen. U kunt eenvoudig een afspraak maken via telefoonnummer (0118) 555 444.

Mondkapje verplicht

Neem bij uw afspraak alstublieft een mondkapje mee. In het gemeentehuis is het namelijk verplicht een mondkapje te dragen in de publieke ruimtes.

Pasfoto-automaat

Pasfoto's kunt u zelf maken op het gemeentehuis (uitgezonderd kinderen jonger dan 8 jaar en personen met een beperking). Er staat een pasfoto-automaat. Deze bedient u zelf. Pasfoto's kosten € 7,50. Dit kunt u contant betalen en er is ook een pasfoto-automaat geschikt voor contactloos betalen. U kunt natuurlijk ook naar de vakfotograaf.

Let op!

In verband met de coronamaatregelen kunnen de medewerkers van de Publieksbalie u niet helpen bij de pasfoto-automaat.