Vanaf 13 maart werkt een groot aantal medewerkers van de gemeente Veere thuis. Dit doen wij in verband met de landelijke richtlijnen van het kabinet. Hierdoor kan het zijn dat het iets langer duurt voordat u een reactie krijgt. Wij vragen hiervoor uw begrip.

De maatregelen die wij nemen tegen het coronavirus zorgen ervoor dat een deel van onze dienstverlening zoals bij huwelijken en begrafenissen is aangepast. Lees hieronder meer.

Aangepaste openingstijden gemeentehuis

De medewerkers van onze Centrale Publieksbalie werken in verband met het coronavirus uitsluitend nog op afspraak en dan alleen voor dringende zaken. U kunt een afspraak maken via: www.veere.nl/afspraak of telefonisch via (0118) 555 444. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 6 april. Kijk wat u zelf online kunt regelen en voor actuele informatie naar de website www.veere.nl.

Vriendelijk dank voor uw begrip en medewerking!

Wmo en Jeugd

De consulenten Wmo en Jeugd gaan vanaf 13 maart tijdelijk niet meer op huisbezoek. Als het mogelijk is vindt het gesprek om tot een aanvraag te komen telefonisch plaats. De Veerse toegang Wmo en Jeugd blijft wel telefonisch bereikbaar via (0118) 555 444. Ook kunt u gebruik maken van het contactformulier op de website. Een reactie zal iets langer op zich laten wachten. 

Dienstregeling Connexxion aangepast

Vanaf donderdag 19 maart past Connexxion de dienstregeling aan. Houd deze pagina en andere online kanalen in de gaten voor updates.

Bekijk de aangepaste serviceverlening voor de bus op de website van Connexxion.

Postronde

Wij doen op dit moment één postronde per (werk)dag. Het kan dus zijn dat uw aangevraagde uittreksels of andere documenten niet direct de volgende dag in de bus liggen.  

Hoe zit het met begrafenissen?

Vanaf dinsdag 17 maart zijn maximaal 30 personen toegestaan op de begraafplaats. Dat is inclusief het personeel van de begrafenisondernemer. Van alle deelnemers aan de plechtigheid vragen we minimaal 1,5 meter afstand te nemen van elkaar.   

Hoe zit het met huwelijken?

Alleen noodzakelijke huwelijken gaan door. Die huwelijken vinden dan uitsluitend plaats in het gemeentehuis in Domburg en slechts in aanwezigheid van de getuigen. Wij nemen contact op met alle bruidsparen die hun huwelijk willen voltrekken tot 1 juni aanstaande.

Blijven de verenigingsgebouwen geopend?

Alle gemeentelijke dorpshuizen, gymzalen en multifunctionele centra zijn vanaf maandag 16 maart gesloten.

Wat doen we met vergaderingen?

De commissievergaderingen van maandag 30 maart (RO) en dinsdag 31 maart (MO) gaan niet door. Voor de raadsvergadering van 16 april is het nog onzeker of die doorgaat of niet en in welke vorm.

Wordt het afval opgehaald?

Ja, het afval (met uitzondering van het oud papier en wit- en bruingoed) wordt volgens de normale planning en route opgehaald. Op de website van de Zeeuwse ReinigingsDienst (ZRD) vindt u de meest actuele informatie.

Is de milieustraat geopend?

Ja, bij de milieustraat kunt u binnen de normale openingstijden terecht.

De ZRD ziet een enorme toestroom van klanten bij de milieustraten, kennelijk omdat mensen thuis aan het opruimen slaan nu ze geen andere activiteiten mogen ondernemen. Om op de milieustraten de juiste afstanden tot elkaar te kunnen bewaren zal mogelijk een gedoseerd toelatingssysteem worden toegepast, waarbij het dus mogelijk is dat er wachtrijen (auto’s) ontstaan buiten de poort.

Toegangsdosering

Vanwege de enorme drukte op de Zeeuwse milieustraten zullen vanaf vrijdag 20 maart 2020 (voorlopig tot en met zaterdag 4 april) verkeersregelaars ondersteunen bij de toegangsdosering op alle milieustraten in Zeeland.

Op iedere milieustraat wordt slechts een beperkt aantal voertuigen/mensen toegelaten om afval te lossen. Zodra een auto het terrein verlaat zal een nieuw voertuig worden toegelaten. Mogelijk dat daardoor wachtrijen buiten de poort ontstaan. We vragen hiervoor uw begrip.

Hieronder vindt u aanvullende richtlijnen voor alle bezoekers:

  • Houd voldoende afstand tot elkaar en onze beheerders (minimaal 1,5 meter).
  • Laat kinderen thuis of in de auto als u naar de milieustraat komt.
  • Sorteer uw afval alvast thuis, zodat u snel kunt lossen in één van de containers.

Inzameling oud papier opgeschort

In de gemeente Veere wordt voorlopig geen oud papier opgehaald door kerken en verenigingen om de sociale contacten van de vrijwilligers zo veel mogelijk te vermijden. De inzameling door de ZRD in Gapinge gaat wel door.

We willen u vragen om oud papier op te sparen als dat kan. U kunt uw oud papier ook in de oud papiercontainer plaatsen in uw kern of het naar de milieustraat brengen.

Geen inzameling wit- en bruingoed

In verband met het coronavirus heeft Kringloop Zeeland het ophalen van wit- en bruingoed geannuleerd. Het gaat om de volgende ophaalroutes:

  • 1 april voor de kernen: Aagtekerke, Domburg, Gapinge, Grijpskerke, Oostkapelle, Serooskerke, Veere en Vrouwenpolder.
  • 15 april voor de kernen: Biggekerke, Koudekerke, Meliskerke, Westkapelle en Zoutelande.

Inzet Buitengewone Opsporingsambtenaren

Zondag 15 maart nam het kabinet aanvullende maatregelen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. Het is de taak van de Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Veere om toezicht te houden op de handhaving van deze aanvullende maatregelen. We merken dat iedereen de maatregelen tot nu toe goed opvolgt!

Rijden de Bibliobussen?

De Biblioservicebus en de ColumBus rijden met ingang van maandag 16 maart tijdelijk niet. Het besluit om de dienstverlening van de Bibliobussen stop te zetten sluit aan bij de maatregelen die de overheid neemt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Hoe zit het met de openbare toiletten?

De openbare toiletten in de gemeente zijn in verband met het coronavirus gesloten. Dat geldt ook voor de toiletten van de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV). De sluiting duurt in elk geval tot en met 6 april a.s. Dan bekijken we de situatie opnieuw.