We merken dat er onder de inwoners nog steeds veel onduidelijkheid bestaat over de maatregelen over het samenkomen, de 1,5 meter maatregel in de openbare ruimte en hoe de maatregelen opgevolgd moeten worden.

Maatregelen

Met mooi weer zien we dat er steeds meer mensen richting de kustgebieden en het Veerse Meer gaan om samen met vrienden te gaan barbecueën, in groepjes te wandelen, fietsen of gewoon te gaan zitten. Dit met de gedachte wanneer ze de 1,5 meter afstand houden ze voldoen aan de maatregelen. Dit is niet het geval.

Het bovenstaande valt allemaal onder samenkomsten. Dit staat in artikel 3.1 van de noodverordening en is dus verboden. Wel is er een uitzondering voor gezinnen en voor kinderen tot en met 12 jaar.

Blijf op afstand
Alleen samen krijgen we corona onder controle

Bordjes duinovergangen

Binnenkort brengt de gemeente Veere bordjes aan bij de duinovergangen. Het wordt op verschillende locaties in de gemeente drukker en we willen dat de gebruikers 1.5 meter afstand kunnen aanhouden.

Regeling

Omdat diverse trappen door de duinen smal zijn, is er een (voorrangs)regeling nodig. Stijgend verkeer heeft voorrang boven dalend verkeer, net zoals in de bergen. Dus de mensen die naar beneden willen moeten wachten op de mensen die naar boven komen.

Borden bij duinen